Nielaa hasilnya mee grg sempoi, tak cukup bahan takde masalah, kita ubah suai dgn apa yg ada kt rmh. 1 pinggan I letak penuh2 untuk dikongsi 3org. Xyah nk mkn sendiri, biar I suap.Rmh tak sepah, pinggan pun tak byk nk kena basuh! (read: I x rajin nk berlama2 kt dapur!!)
X smpat mee nie nk pose lelebih, budak 2org nie dh pegang2 pinggan tuh. Nmpak sngat lapar yerkk ....
Nie selingan, masak bila ntah, I tak ingt. Sayur campur pojaan, all time fav
Ikan grg masak halia. Resepi kt bawah. Resepi asal dr Ros Japan yg terer buat kek & roti tuh. Ros buat daging mask halia tp I gantikan dgn Ikan & gunakan bahan2 apa yg ada jer. Nk resepi lengkap jenguk kt blog Ros okeh. I buat versi simple & campak :D
Ikan (anything
Bawang merah/putih/halia (tumbuk halus)
Sos tiram
Cili hiris
Method:
1. Grg ikan macam biasa
2. Tumiskan bahan tumbuk
3. Agak2 garing masukkan sos tiram, kacau perlahan & tambahkan air sket.
4. Masukkan ikan td, kacau hingga sebati kemudia masukkn hirisan cili.
No comments:
Post a Comment